Reklam
Bugün

Çalı Yolu'nun 2. etabı hizmete açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleri ile yapımı tamamlanan ‘Çalı Kavşağı-Hasanağa Bağlantı Yolu’ Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun katılımıyla törenle hizmete açıldı.

22 Mart 2024 - 22:05
Güncelleme: 22 Mart 2024 - 22:05

Bursa’da köprü ve kavşaklar, yeni yollar ve yol genişletme çalışmalarıyla ulaşıma köklü çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, yetersiz kalan mevcut yolları da daha sağlıklı hale getiriyor. Yolları, akıllı çözümleri ve toplu taşımasıyla ulaşan bir şehir inşa etmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yeni bir projeye daha imza attı. Bursa-Kayapa-Mustafakemalpaşa Yolu olarak bilinen Çalı Yolu’ndaki 2 km’lik ilk etap çalışmaları 2023’ün Ocak ayında hayata geçirilmişti. 2. etap çalışmaları kapsamında ise yolun 3,3 km’lik kısmı gidiş-geliş 3’er şerit olmak üzere tamamlandı.  Standardının düşük ve özellikle ağır taşıt trafiğinin çok olması nedeniyle yoldaki kaza riskinin oldukça yüksek olduğu mevcut yol, yeni projedeki şerit ilaveleri sayesinde vatandaşlara daha güvenli ve daha konforlu bir yolculuk imkanı sağlayacak.

Bursa-Kayapa-Mustafakemalpaşa Yolu olarak bilinen Çalı Yolu’nda düzenlenen açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan,  Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Furkan Alpaslan ve AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak katıldı.